Fertőd vidéki sárgarépa

ISMERTETŐ

A „Fertőd vidéki sárgarépa” jellegzetessége az édeskés íz, továbbá más sárgarépáktól abban különbözik, hogy vörösebb színű, édeskésebb, intenzív ízű, hosszú, sima és elágazásmentes. Ezen tulajdonságokat köszönheti a földrajzi terület talaj és éghajlati adottságainak, valamint a bakhátas termesztési kultúrának.

A TERMŐHELY JELLEMZÉSE

A „Fertőd vidéki sárgarépa” termelése Magyarország nyugat-dunántúli területén Győr-Moson-Sopron megyében a Fertő tó környékéhez köthető. A térség középkötött, homokos vályogtalaja mind pedig éghajlata ideális a gyökérzöldségeknek. Ez a terület Magyarország leghűvösebb, legcsapadékosabb síkvidéke.

A termelés Hegykő és Fertőhomok községek közigazgatási határain belül, a településeket átszelő főúttól északra és a Fertő-tótól délre elterülő területen történik.

TERMÉKLEÍRÁS

A Fertőd vidéki sárgarépa földrajzi jelzés termékleírása itt található meg.

Fertőd vidéki sárgarépa