ISMERTETŐA „Fertőd vidéki sárgarépa” jellegzetessége az édeskés íz, továbbá más sárgarépáktól abban különbözik, hogy vörösebb színű, édeskésebb, intenzív ízű, hosszú, sima és elágazásmentes. Ezen tulajdonságokat köszönheti a földrajzi terület talaj és éghajlati adottságainak, valamint a bakhátas termesztési kultúrának. |
|
A TERMŐHELY JELLEMZÉSEA „Fertőd vidéki sárgarépa” termelése Magyarország nyugat-dunántúli területén Győr-Moson-Sopron megyében a Fertő tó környékéhez köthető. A térség középkötött, homokos vályogtalaja mind pedig éghajlata ideális a gyökérzöldségeknek. Ez a terület Magyarország leghűvösebb, legcsapadékosabb síkvidéke. |
|
A termelés Hegykő és Fertőhomok községek közigazgatási határain belül, a településeket átszelő főúttól északra és a Fertő-tótól délre elterülő területen történik. | |
TERMÉKLEÍRÁSA Fertőd vidéki sárgarépa földrajzi jelzés termékleírása itt található meg. |