ISMERTETŐA Gyulai kolbász vagy Gyulai pároskolbász alapanyagát és technológiáját tekintve régi, évszázados hagyományokon alapuló, sertéshús és sertés szalonna felhasználásával, sajátos ízesítéssel, sertés vékonybélbe töltve, pározva, (szeletelésre gyártás esetén vízgőzáteresztő műbélbe töltve), füstöléssel és szárításos érlelési eljárással készülő termék. |
|
AZ ELŐÁLLÍTÁSI TERÜLET JELLEMZÉSEAz Alföld egészéhez hasonlóan Gyulán és Békéscsabán is mérsékelt, kontinentális éghajlat alakult ki. A helyi éghajlati viszonyok döntően hatást gyakorolnak a végtermék minőségére. Ezen túlmenően a válogatott alapanyag és a felhasznált fűszerek harmonikus összhangja adja meg sajátos, állandó, termékre jellemző minőségét. Mindezek felett a kialakított technológiai állandósága garantálja a meghatározott minőséget és megjelenést. |
|
Települések: Békéscsaba, Gyula | |
TERMÉKLEÍRÁSA Gyulai kolbász / Gyulai pároskolbász földrajzi jelzés termékleírása itt található meg. |