Homokháti őszibarack pálinka

KARAKTER

A Homokháti őszibarack pálinkára jellemző illat- és ízjegyek, mint az érett őszibarack gyümölcsösségére emlékeztető, visszafogottan illatos, citrusos illat mellett az ízben is megjelenő citrusos frissessége, visszafogott édessége, selymes lecsengése a Homokhátságon megtermelt őszibarackoknak köszönhető.

A TERMŐHELY JELLEMZÉSE

A magas napsütéses órák száma lehetővé teszi az őszibarack beérését, a nagy napi hőingadozás következtében az őszibarack édessé, zamatossá válik. A homokos, csillámos talajnak köszönhetően könnyed és citrusosan friss lesz az őszibarack, továbbá nyomelemekben gazdag csillámtartalom pedig a magas szárazanyagtartalmat eredményez az őszibarackban. Mindezek hozzájárulnak a Homokhátságon termelt őszibarack magas beltartalmi értékeihez, íz- és aromaanyag gazdagságához, a selymes lecsengéséhez.

A Homokháti őszibarack pálinka előállítása az alábbi települések közigazgatási határán belül történik: Mórahalom, Ásotthalom, Domaszék, Zákányszék, Ruzsa, Öttömös, Pusztamérges, Üllés, Bordány, Forráskút, Zsombó, Szatymaz, Kelebia, Balotaszállás.

A Homokháti őszibarack pálinkát ezen a földrajzi területen elhelyezkedő kereskedelmi pálinkafőzdében szabad cefrézni, erjeszteni, kisüsti rendszeren lepárolni, pihentetni.

TERMÉKLEÍRÁS

A Homokháti őszibarack pálinka földrajzi jelzés termékleírása itt található.

Homokháti őszibarack pálinka