Kecskeméti barackpálinka

A kajszibarack pálinkában alapíznek számít, kellemes, behízelgő karaktere közkedveltté teszi. Fajtától és évjárattól függően hűvös-herbás jegyektől a meleg, lekváros zamatokig sokféle illat és íz jelenhet meg pálinkájában. A Kecskeméti Barackpálinka a Kiskunság Homokhátság részén, Kecskeméten és Kecskemét környékén termesztett kajszibarack, magozott gyümölcshúsának felhasználásával készülő pálinka. A hagyományos pálinka ízvilágának része a gyümölcs illatát, ízét és a zamatát megőrző kellemes magkarakter.

Felhasználható alapanyag, kajszibarack fajták:

Magyar kajszi, Gönci Magyar kajszi, Pannónia, Ceglédi bíborkajszi, Bergeron, valamint az adott földrajzi területen telepítésre jóváhagyott egyéb kajszibarack fajták.

Földrajzi terület:

A „Kecskeméti barackpálinka” földrajzi jelzés kizárólag Magyarországon, ezen belül a Kiskunság Homokhátság területén Kecskemét, Ballószög, Bócsa, Ágasegyháza, Fülöpháza, Fülöpjakab, Helvécia, Hetényegyháza, Izsák, Jakabszállás, Kerekdomb, Kerekegyháza, Kunszállás, Kisfái, Matkó, Lajosmizse, Lakitelek, Nagykőrös, Nyárlőrinc, Orgovány, Szentkirály, Tiszabög, Tiszakécske és Városföld közigazgatási területén termesztett kajszibarackból készített termékeken használható, amelynek cefrézését, erjesztését, lepárlását, érlelését, ágyazását, pihentetését és palackozását is a felsorolt települések közigazgatási területén végezték.

Kecskeméti barackpálinka