Kecskeméti barackpálinka

KARAKTER

A kajszibarack pálinkában alapíznek számít, kellemes, behízelgő karaktere közkedveltté teszi. Fajtától és évjárattól függően hűvös-herbás jegyektől a meleg, lekváros zamatokig sokféle illat és íz jelenhet meg pálinkájában. A Kecskeméti barackpálinka a Kiskunság Homokhátság részén, Kecskeméten és Kecskemét környékén termesztett kajszibarack, magozott gyümölcshúsának felhasználásával készülő pálinka. A hagyományos pálinka ízvilágának része a gyümölcs illatát, ízét és a zamatát megőrző kellemes magkarakter.

FŐBB FAJTÁK

Magyar kajszi, Gönci Magyar kajszi, Pannónia, Ceglédi bíborkajszi, Bergeron, valamint egyéb kajszibarack fajták.

A TERMŐHELY JELLEMZÉSE

A Kecskeméten és környékén termesztett kajszibarack kiváló, különleges tulajdonságait az említett fajtamegkötésen kívül, az adott termesztési körzet speciális ökológiai tulajdonságai biztosítják. Ez a körzet Magyarország egyik napfényben leggazdagabb vidéke, ahol a napfényes órák száma a vegetációs időszakban eléri a 1770-et. A tenyészidőszak alatt magas 3200oC-t meghaladó hőösszeg tökéletesen kielégíti a kajszibarack igényeit. A jellegzetes laza, könnyen felmelegedő homoktalaj, ami szerencsés esetben egy jó vízgazdálkodású altalajon helyezkedik el, csak fokozza a klíma kedvező hatását.

 

Kecskemét, Ballószög, Bócsa, Ágasegyháza, Fülöpháza, Fülöpjakab, Helvécia, Hetényegyháza, Izsák, Jakabszállás, Kerekdomb, Kerekegyháza, Kunszállás, Kisfái, Matkó, Lajosmizse, Lakitelek, Nagykőrös, Nyárlőrinc, Orgovány, Szentkirály, Tiszabög, Tiszakécske és Városföld közigazgatási területe.

TERMÉKLEÍRÁS

A Kecskeméti barackpálinka földrajzi jelzés termékleírása itt található.

Kecskeméti barackpálinka