Madarasi birspálinka

KARAKTER

Szépen harmóniában megtalálhatóak benne a birskörte lágy citrusos, fanyar, és a birsalma édes, viaszos jegyei is. A birssajtra jellemző úgynevezett lekváros jegyeket is megtaláljuk aromái között. Ízében a fűszeres, kompótos (citrus-szegfűszeg-dió-lestyán) karakterek szépen egészítik ki egymást, selymesen krémes, különleges íz világot alkotva.

ALAPANYAG

A Madarasi birspálinka alapanyagául szolgáló birs kizárólag Bács-Kiskun megye településeiről származhat, előállítása kizárólag Bácsalmási járásban található Madaras, Bácsalmás, Tataháza, Mátételke, Kunbaja, Csikéria, Bácsszőlős, Katymár, Bácsbokod, Bácsborsód települések területén elhelyezkedő kereskedelmi pálinkafőzdékben történhet.

A TERMŐHELY JELLEMZÉSE

A birs a meleg, lazább vagy a közép kötött, nyirkosabb, levegős, jó vízgazdálkodású, talajon terem a legjobban ezért is Bács-Kiskun megyében, ahol kedvezőek számára a feltételek, fordul elő legnagyobb mértékben. A Bács-Kiskun megyében termesztett birsből készülő pálinkák íze, illata, zamata a táj éghajlati adottságainak köszönhetően lesz kitűnő. A jó minőségű talaj, a magasabb átlaghőmérséklet és a napsütötte órák száma miatt az itt termett gyümölcsre jellemző, hogy illata és íze intenzív, ezért az ebből készült pálinka is karakteres, jobban érvényesülnek a gyümölcs sajátos beltartalmi jegyei.

TERMÉKLEÍRÁS

A Madarasi birspálinka földrajzi jelzés termékleírása itt található.

Madarasi birspálinka