Szatmári szilvapálinka

KARAKTER

Pálinkában alap íz a szilva. A különböző szilvafajták kóstoláskor igen változatos virágos, könnyed, lekváros, fűszeres, piros bogyós, magkarakteres, marcipános, fahéjas illat és íz jegyeket mutathatnak. Különlegességét ízvilága adja, ahol a gyümölcsösséget zöldfűszeres, lekváros, édes csokoládés, marcipános zamatok teszik összetéveszthetetlenné.

FŐBB FAJTÁK

Penyigei és Besztercei szilvafajták 80 %-ban, egyéb szilvafajtát max. 20 %-ban tartalmazhat, veres/vörös szilva nem lehet.

A TERMŐHELY JELLEMZÉSE

A Felső-Tisza és a Szamos vidékének öntéstalaján, a Kárpátok peremvidékének kedvező éghajlati viszonyai (az alföldi éghajlathoz képest több csapadék mennyiség) között, a kedvező mikroklíma hatására tudott meghonosodni évszázadokkal ezelőtt a vadon termő szilva.

Aranyosapáti, Barabás, Beregdaróc, Beregsurány, Botpalád, Csaholc, Csaroda, Darnó, Fülesd, Gacsály, Garbolc, Gelénes, Gemzse, Gulács, Gyüre, Hetefejércse, Ilk, Jánd, Jánkmajtis, Kisar, Kishódos, Kisnamény, Kispalád, Kisszekeres, Kisvárda, Kisvarsány, Kölcse, Kömörő, Lövőpetri, Magosliget, Mánd, Márokpapi, Méhtelek, Milota, Nagyar, Nagydobos, Nagyhódos, Nagyvarsány, Nyírlövő, Olcsva, Olcsvaapáti, Panyola, Pap, Penyige, Rozsály, Sonkád, Szabolcsbáka, Szamosszeg, Szatmárcseke, Tákos, Tarpa, Tiszaadony, Tiszabecs, Tiszacsécse, Tiszakóród, Tiszaszalka, Tiszavid, Tivadar, Turistvándi, Turricse, Uszka, Vámosatya, Vámosoroszi és Vásárosnamény közigazgatási területe.

TERMÉKLEÍRÁS

A Szatmári szilvapálinka földrajzi jelzés termékleírása itt található.

Szatmári szilvapálinka