![]() |
BORSTÍLUSVörösborok és rozék készülnek a terület szőlőiből. Ezek friss és ásványos borok, a legjobb vörösborokban a fajta melletti gyümölcsösséget kiváló arányok, lendületes savak, elegáns és harmonikus tannin, selymes textúra és akár kevés herbás, fűszeres jegyek is kiegészíthetik. |
![]() |
TERMŐHELYA Tihanyi-félsziget a Balaton vidékének általános jellemzői mellet egyedi mikroklímával és termőhellyel rendelkezik. A Balaton vizének és belső tavának moderáló, kiegyenlítő, napfényt visszaverő hatása nagyobb meleget és kiegyenlítettséget biztosít, ami ideális környezet a vörösbor számára. A félsziget jellege a termőhelyet is szigetszerűen elválasztotta a Balaton partján végignyúló termőhely karakterektől. A Nyereg-hegy, a Csúcs-hegy és az Apáti-hegy körbeöleli a vörösbor számára körbekerített, a belső tó körül futó szőlő termőhelyeket. |
Tihany | |
![]() |
TALAJA Tihanyi hegység 7 millió éves ősvulkán, amely talaja ásványi anyagokban rendkívül gazdag tufa kőzeten alakult ki, és a vörösbor szerkezetét, érlelhetőségét biztosítja. |
![]() |
KLÍMAA vegetációs időszakban lehulló csapadéknak, valamint a tihanyi termőtalaj víztartó képességének köszönhetően a meleg nyári napokban is megfelelő a szőlő vízellátása. |
![]() |
SZŐLŐFAJTÁKcabernet franc, cabernet sauvignon, kékfrankos, portugieser (kékoportó), merlot, pinot noir, Zweigelt, syrah |
![]() |
TERÜLETNAGYSÁGengedélyezett szőlőfajtákkal beültetett terület: 49,4 ha |
TERMÉKLEÍRÁSA Tihany eredetmegjelölés termékleírását itt olvashatja. |